Vyhledávání
Rybí pochoutka
19.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 588× zobrazeno
Rybí pochoutka
Suroviny:
800 g filetů ze pstruha, máslo, 800 g brambor, olej, 2300 g cibule, 100 f anglické slaniny, 1 nastrouhaná cibule, 3 lžíce ostré hořčice, 2 žloutky, lžíce sekaného libečku, pepř, sůl
Postup:
Filety ze pstruhů nakrájíme na plátky asi 1 cm široké, promícháme s postrouhanou cibulí, hořčicí, žloutky, sekaným libečkem, pepřem a solí a nechme do druhého dne v chladnu uležet. Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a na části rozpuštěné slaniny smažíme 5 minut. Zapékací mísu vymažeme máslem, rozložíme brambory, pokapeme dozlatova opečenou cibulí. Kousky ryby zprudka opečeme na másle, rozložíme na brambory, navrch položíme plátky slaniny, osolíme, opepříme a ve vyhřáté troubě zapékáme až se slanina opeče do křupava. Podáváme s jogurtovou zálivkou s hlávkovým salátem.