Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby PSTRUŽÍ ROLKY S ČÍNSKÝM ZELÍM

PSTRUŽÍ ROLKY S ČÍNSKÝM ZELÍM

19.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 490× zobrazeno
PSTRUŽÍ ROLKY S ČÍNSKÝM ZELÍM

SUROVINY :

2 pstruzi, 300 g čínského zelí, 1 čekanka, 1 hlávka kadeřavého salátu, 2 cibule, 1 zelená paprika, 60 g anglické slaniny, pepř, sůl

Na zálivku : červené víno, vinný ocet, jablečný ocet, hořčice, olej, fernet, cukr, citrónová šťáva, pepř, sůl

POSTUP :

Očištěné pstruhy bez hlav rozřízneme podél, vyjmeme páteřní kosti, vzniklé 4 filety osolíme opepříme, poklademe anglickou slaninou, zatočíme do rolky, sepneme, nebo svážeme, vložíme na suchou pánev a pod pokličkou lehce pozvolna dusíme dohněda. Několik svěžích listů hlávkového salátu rozdělíme na talíře, na ně poklademe najemno krouhané čínské zelí a čekanku, promícháme s jemně pokrájenou cibulí a paprikou. Ve středu vytvoříme důlek, vložíme pstruží rolku a vše zalijeme zálivkou z výše uvedených pochutin.