Vyhledávání
PSTRUZI PLNĚNÍ ŽAMPIÓNY A DUŠENÍ NA BÍLÉM VÍNĚ
19.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 494× zobrazeno
PSTRUZI PLNĚNÍ ŽAMPIÓNY A DUŠENÍ NA BÍLÉM VÍNĚ
SUROVINY :
4 pstruzi, sůl, citrónová šťáva, hladká mouka, rostlinný olej, 2 stroužky česneku, 1 cibule, petrželová nať,0.1 l bílého vína, drůbeží vývar
Nádivka : rostlinný olej, 150 g žampionů, drcený kmín, sůl, 1 lžíce nadrobno nasekaného čerstvého kopru
POSTUP :
Nasolené a odležené pstruhy naplníme připravenou nádivkou a a otvory uzavřeme pomocí kuchyňských jehel a silné nitě. Naplněné pstruhy poprášíme hladkou moukou. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme rozetřený česnek a pstruhy opečeme po obou stranách, podlijeme vínem a drůbežím vývarem, přikryjeme a udusíme doměkka.
Příprava nádivky : Na rozehřátém rostlinném oleji osmažíme očištěné nakrájené žampióny, posypeme drceným kmínem, osolíme a pod pokličkou udusíme doměkka. nakonec promícháme s čerstvým koprem.