Chytej.cz

Okoun po řecku

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 436× zobrazeno
Okoun po řecku

Ingredience:

* 800 g okouna
* citron
* 5 lžic olivového oleje
* 3 stroužky česneku
* 1 cibule
* 1 dcl bílého vína
* lžička petrželky
* lžička šalvěje
* 2 olivy
* 1/4 kg okurky
* 1/4 kg rajčat
* 3 papriky
* 1 malá feferonka
* sůl
* pepř
* 1 lžička glutasolu

Postup přípravy:

  1. Porce ryby pokapeme citronem a necháme chvíli zaležet.
  2. Pak ji posolíme a osmažíme na oleji spolu s na drobno nakrájeným česnekem a cibulí.
  3. Po osmažení ryby přidáme víno, petrželku a několik lístků sušené šalvěje a krátce podusíme.
  4. Na druhé pánvi na oleji opečeme rajčata, papriku a okurku, pokrájené na drobné kostičky, osolíme, opepříme a přidáme 2 olivy a feferonku. Takto upravenou zeleninu dáme na rybu, přidáme glutasol a asi 5 minut podusíme.
  5. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Přílohy: brambory, chleba