Vyhledávání
Candát na lasturkách zapékaný se sýrem
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 452× zobrazeno
Candát na lasturkách zapékaný se sýrem
Ingredience: 400 g candáta, sůl, 40 g másla, 20 g cibule, zelená petrželka, citronová šťáva, máslo na vymazání lastur nebo gratinovacích misek, 8 lžic bešamelové omáčky, vývar dle potřeby, 1 žloutek, muškátový oříšek, pepř, 20 g tvrdého sýra, 20 g másla na pokapání
Příprava: Rybu zbavíme kostí, rozkrájíme na malé kousky, osolíme a opečeme na zpěněné cibuli s petrželkou. Zakapeme citronovou šťávou, nepatrně podlijeme a dusíme asi 10 minut. Měkkou rybu rozdělíme na 4 porce (zbylé kosti odstraníme) a vložíme do připravených lastur. Polijeme bešamelovou omáčkou zředěnou vývarem a zlepšenou jedním žloutkem, okořeníme a dochutíme. Posypeme sýrem, pokapeme máslem a zapečeme.
Zdobíme plátky citronu, ředkvičkami a zelenou petrželkou.