Vyhledávání
Candát s kedlubnovou omáčkou
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 403× zobrazeno
Candát s kedlubnovou omáčkou
Suroviny
* 2 kedlubny
* máslo
* 300 ml zeleninového vývaru
* 4 filety z candáta
* citrónová šťáva
* 125 ml bílého vína
* 3 lžíce suchého vermutu
* 100 g zakysané smetany
* sůl
* pepř
* řeřicha
Postup přípravy
Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme lžíci másla a kedlubny na něm osmahne. Přilijeme vývar a pod poklicí dusíme asi 10 minut. Filety z candáta omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou. Kedlubny vyjmeme z hrnce a udržujeme teplé. Do vývaru přilijeme víno a povaříme. Přidáme vermut, zakysanou smetanu a ještě jednou krátce zahřejeme. Pak podle chuti okořeníme.
Řeřichu přebereme, opereme, necháme oschnout a odstraníme silnější stonky. Do omáčky dáme kedlubny a podle potřeby přísolíme. Candáta osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo a rybu na něm z každé strany opékáme několik minut. Candáta vyjmeme z pánve, s omáčkou ho rozdělíme na talíře, posypeme řeřichou a podáváme.