Vyhledávání
Sumec s čočkou
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 522× zobrazeno
Sumec s čočkou
800 g pórku, 2 lžíce oleje, 200 g červené čočky, 400 ml zelenin. vývaru (z kostky), 500 g filetů ze sumce, 2 lžíce citron. šťávy, sůl, pepř, 1 lžíce balzámového octa, 2 lžíce lístků estragonu, plátky citronu a estragon na ozdobu Jak na to:
- Pórek podélně rozpůlíme, příčně nakrájíme a pak osmahneme na rozehřátém oleji. Čočku propláchneme a v dostatečném množství vody necháme přejít varem, dáme okapat a přidáme k pórku. Přilijeme vývar, uvedeme do varu a pod poklicí 7 min. podusíme.
- Rybí filet omyjeme, osušíme a rozkrojíme na 4 porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme, opepříme a pečeme pod rozehřátým grilem z každé strany 4 min.
- Čočku okyselíme octem, osolíme a opepříme. Vmícháme estragon. Opečené porce sumce rozdělíme s čočkou na talíře, ozdobíme estragonem a citronem.