Vyhledávání
Štika ve vinné omáčce
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 445× zobrazeno
Štika ve vinné omáčce
Ingredience: 4 filety ze štiky, 4 plátky slaniny, 2 šalotky, 250 g žampionů, 4 lžíce másla, 200 ml rybího vývaru (z kostky), 200 ml růžového vína, 2 lžičky tymiánu, 2 lžíce kysané smetany, sůl, pepř
Postup přípravy: Filety omyjeme, osušíme a obalíme slaninou. Na kostičky nakrájené šalotky zasklovatíme na dvou lžících másla. Přidáme filety a krátce opečeme. Přilijeme vývar a víno, přidáme tymián a asi 7 minut vaříme na mírném ohni pod bodem varu. Vyjmeme a udržujeme v teple. Vývar svaříme na polovinu a propasírujeme. Rozehřejeme dvě lžíce másla, na něm krátce osmahneme na plátky nakrájené žampiony a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a necháme přejít varem. Vmícháme kysanou smetanu a ochutíme solí a pepřem. Štičí filety upravíme s houbovou omáčkou a podáváme s rýží.