Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby Štika (okoun) na paprice

Štika (okoun) na paprice

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 477× zobrazeno
Štika (okoun) na paprice

Přísady pro 4 osoby: štika, okoun 700 g sůl 20 g máslo 100 g cibule 120 g červená paprika, sladká 20 g hlavy a kostry ryb 400 g paprikové lusky 100 g rajčata 50 g kyselá smetana 2 dl mouka 30 g smetana 1 dl

Ryby pokrájet na stejně velké kousky, osolit a poklást vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku. V kastrůlku rozpustit máslo a nechat drobně nakrájenou cibulku zesklovatět. Odebrat z plotny, posypat červenou paprikou, promíchat a ihned přelít 1 l vody. Vložit rybí hlavy a kosti, pokrájenou zelenou papriku, rajčata, osolit a nechat 20–30 minut povařit. Pak vyjmout rybí kosti, zavařit smetanu smíchanou s moukou, povařit a poté přilít smetanu.Po několika minutách varu odebrat kyselou z plotny a propasírovat na rybí filety. Pod pokličkou při mírné teplotě dusit, maso se nesmí rozvařit. Pomocí lžíce vyjmout opatrně ryby z omáčky a položit je na talíř. Přelít omáčkou, podle chuti ozdobit zelenou paprikou a plátky rajčat a podávat s vařenými bramborami s máslem nebo noky upravenými ve zvláštní servírovací misce.