Vyhledávání
Štika s máslovou omáčkou
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 519× zobrazeno
Štika s máslovou omáčkou
Ingredience: jedna sladkovodní štika čerstvě pomletý pepř a mořská sůl podle chuti 1 svazeček bylinek ( 3 snítky petrželky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu; vše svázané kuchyňským provázkem) 1 lžíce octa z červeného vína
2 hnědé šalotky 50ml octa z bílého vína 50ml muškátového vína 200g másla 4 snítky petrželky
Příprava: Očištěnou štiku vložit do rozehřáté vody se solí, pepřem, svazečkem bylinek a bilý ocet. Necht pomalinku vařit 10min. na kařdých 450g.
Na jemno posekat šalotku a vařit s červeným octem a vínem, až se tekutina vypaří. Snížit teplotu a přidávat máslo po malých lupínkách. Nenechat vařit! Opepřit a osolit omáčku dle chuti.
Naaranžovat celou rybu na mísu vyloženou ubrouskem, odstranit horní kůži a ozdobit petrželkou. Podávat s omáčkou v omáčníku a miskou brambor vařených v páře.