Vyhledávání
Úhoř s bylinkami v omáčce
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 507× zobrazeno
Úhoř s bylinkami v omáčce
Suroviny
* 800 g kuchyňsky upraveného úhoře
* sůl
* mletý pepř
* 2 cibule
* 1 lžíce másla
* 1 lžíce oleje
* 1 lžička mouky
* 300 ml rybího vývaru (bujón)
* kerblík
* petrželová nať
* medvědí česnek
* oregáno
* tymián
* 2 lžíce zakysané smetany
* 2 lžíce citrónové šťávy
Postup přípravy
Maso opláchneme, lehce osušíme do kuchyňské utěrky a nakrájíme na několikacentimetrové kousky. Ty osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku nebo oleji. Po chvilce k masu přidáme nakrájené kousky cibule. Potom zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme rybí vývar (postačí z kostky). Vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Bylinky omyjeme, osušíme a lístky nasekáme najemno. Maso vyjmeme a uložíme na teplou mísu nebo hlubší talíř. Omáčku ještě několik minut prudce povaříme za stálého míchání, aby se mírně zredukovala. Potom do ní vmícháme nasekané bylinky a smetanu, podle chuti dochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Omáčkou přelijeme úhoří maso a podáváme s opékanými bramborami nebo s rýží.