Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby Úhoř na italský způsob

Úhoř na italský způsob

18.5.2009 vložil(a) vavra26 | ReceptyVařené ryby | 463× zobrazeno
Zajímavý ale jednouchý italský recept na přípravu úhoře.

Postup přípravy receptu:

Vykuchaného úhoře stáhneme z kůže, vykostíme a plátky masa nakrájíme na kousky. Ty osolíme a jemně zakápneme citronovu šťávou. Mrkev oloupeme a nastrouháme do hrnce. Na nastrouhanou mrkev vložíme kousky úhoře, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Dalších dvacet minut směs v hrnci vaříme táhnutím.

Když je maso měkké, necháme vše vychladnout a uložíme v chladu.

Mezitím si rozmícháme vejce s trochou soli, pepřem a oleje. Vychladnuté kousky úhoře v této směsi namáčíme a restujeme na pánvi do červena.