Vyhledávání
Kapr vařený na modro s máslem
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 651× zobrazeno
Kapr vařený na modro s máslem
Kapr vařený na modro s máslem
Suroviny: 1 kus kapra, 1.5 l vody, sůl, 0.07 l octa, 20 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer), 5 dkg cibule, 15 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, bobkový list a tymián, 10 dkg másla, hlávkový salát, citrón.
Postup: Do většího kastrolu nalijeme vodu, přidáme ocet a sůl, na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli, koření a tuto směs necháme asi 25 minut povařit. Porce kapra osolíme a vložíme do mírně vařící zeleninové vody. Necháme přejít var, pak nádobu s rybou stáhneme na kapr s máslem namodro okraj plotny a na mírném ohni vaříme celkem asi 18 minut. Potom uvařené porce opatrně vyjmeme, urovnáme na mísu zmodralým hřbetem na vrch a přelijeme horkým máslem. Zeleninu scedíme, koření odstraníme a dobře odkapanou zeleninu rozložíme kolem upravené ryby na míse. Ozdobíme hlávkovým salátem a na kolečka nakrájeným citrónem. Příprava trvá 45 minut.