Vyhledávání
Vařený kapr s ořechovo - jablečným máslem
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 452× zobrazeno
Vařený kapr s ořechovo - jablečným máslem.
Suroviny: 4 ks kapra (60–80 g) Ocet či citrónová šťáva Sůl, 2 kuličky pepře, nového koření, bobkový list Pomeranč
Ořechovo-jablečné máslo: 80g másla 30g posekaných vlašských ořechů 100g nadrobno nakrájených jablek bez slupek (příp. hrušek)........................Postup: Kapra uvaříme v osolené, okyselené vodě s kořením (můžeme použít i cibuli a kořenovou zeleninu) při teplotě cca 80–85°C po dobu cca 10–15 minut. Máslo utřeme do měkka, přidáme nadrobno posekané ořechy a dužinu z jablka. Lžičkou vytvarujeme z másla noky které položíme na teplé porce ryby.