Vyhledávání
ŠTIKA PO ANGLICKY
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Vařené ryby | 549× zobrazeno
SUROVINY :
1 kg štiky, rostlinný olej, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 4 mladé cibulky, sůl, mletý barevný pepř, drcené hřebíčky, drůbeží vývar, 02dcl
SUROVINY : 1 kg štiky, rostlinný olej, 2 lžíce nasekané petrželové natě, 4 mladé cibulky, sůl, mletý barevný pepř, drcené hřebíčky, drůbeží vývar, 02dcl. červeného vína, citrónová šťáva, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce octa, 2 lžíce kyselé smetany
POSTUP : Očištěnou a omytou štiku rozdělíme na kousky. Na rozehřátém rostlinném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, nadrobno posekanou petrželovou nať, přidáme přikrájenou štiku, osolíme, okořeníme mletým pepřem, podlijeme drůbežím vývarem a červeným vínem. Pokapeme citrónovou šťávou a přikryté udusíme doměkka. Šťávu zahustíme hladkou moukou, přidáme kapary, ocet a nakonec ochutíme kyselou smetanou.