Vyhledávání
Siven po selsku
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Vařené ryby | 579× zobrazeno
sůl
máslo
2 lžíce
cibule
1 ks
voda 0,15 l
mouka hladká 1 lžička
siven 600 g
víno bílé 0,1 l
zelen
sůl máslo 2 lžíce cibule 1 ks voda 0,15 l mouka hladká 1 lžička siven 600 g víno bílé 0,1 l zelenina kořenová 60 g koření divoké
Postup: Sivena nakrájíme na porce a osolíme, vložíme do vařícího základu a zvolna vaříme doměkka. Měkké porce vyjmeme. Šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou z másla a mouky, rozmícháme a povaříme. Poté přecedíme a touto vinnou šťávou přeléváme jednotlivé porce. Příprava základu: bílé víno nalijeme do vhodné nádoby, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a divoké koření (nové koření,celý pepř,bobkový list), vývar a společně povaříme.