Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby Sumec s mandlovou omáčkou

Sumec s mandlovou omáčkou

1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptyVařené ryby | 496× zobrazeno
4 porce sumce 1/4 l vody 1/8 l octa,1 cibuli 2 kuličky pepře šťáva z 1citrónu lžička cukru 100g strouhaných mandlí 1 žloutek sůl Povaříme vodu s octem,cibulí,solí a pepřem

4 porce sumce 1/4 l vody 1/8 l octa,1 cibuli 2 kuličky pepře šťáva z 1citrónu lžička cukru 100g strouhaných mandlí 1 žloutek sůl

Povaříme vodu s octem,cibulí,solí a pepřem. Do vařícího vývaru přidáme porce sumce a  vaříme do měkka.Měkké porce vyjmeme, vývar procedíme,přidáme do něj nastrouhané mandle a citrónovou šťávu s kouskem nastrouhané kůry.Ochucený vývar povaříme,podle chuti osladíme a nakonec vmícháme žloutek. Již nevaříme.Každou porci přelijeme omáčkou a jako přílohu podáváme opékané
brambory.