Vyhledávání
Sumec s mandlovou omáčkou
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Vařené ryby | 496× zobrazeno
4 porce sumce
1/4 l vody
1/8 l octa,1 cibuli
2 kuličky pepře
šťáva z 1citrónu
lžička cukru
100g strouhaných mandlí
1 žloutek
sůl
Povaříme vodu s octem,cibulí,solí a pepřem
4 porce sumce 1/4 l vody 1/8 l octa,1 cibuli 2 kuličky pepře šťáva z 1citrónu lžička cukru 100g strouhaných mandlí 1 žloutek sůl
Povaříme vodu s octem,cibulí,solí a pepřem. Do vařícího vývaru
přidáme porce sumce a vaříme do měkka.Měkké porce vyjmeme, vývar
procedíme,přidáme do něj nastrouhané mandle a citrónovou šťávu
s kouskem nastrouhané kůry.Ochucený vývar povaříme,podle chuti osladíme
a nakonec vmícháme žloutek. Již nevaříme.Každou porci přelijeme
omáčkou a jako přílohu podáváme opékané
brambory.