Vyhledávání
Marinovaní okouni
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Vařené ryby | 625× zobrazeno
6-8 okounů
30 g másla nebo oleje
1 okurka
sůl
Marináda
1/2 l vody
1/4 l octa
stroužek česneku
velká cibule
2 kuličky pepře
2 zrna nového koření
1 hřebíček
6–8 okounů 30 g másla nebo oleje 1 okurka sůl
Marináda 1/2 l vody 1/4 l octa stroužek česneku velká cibule 2 kuličky pepře 2 zrna nového koření 1 hřebíček 1 bobkový list kousek citrónové kůry
Očištěné okouny usušíme,osolíme a opečeme
na oleji nebo na másle.Urovnáme je na hlubší mísy nebo sklenice,poklademe
na ně nadrobno nakrájenou sladkokyselou okurku.Vodu svaříme
s cibulí,česnekem a kořením.Když prochladne, nalijeme ji na ryby
a necháme čtyři dny proležet.