Vyhledávání
Kapr na Černo
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Vařené ryby | 600× zobrazeno
Kapr na černo
-kapr rozdělený na porce
-kořenová zelenina(můžeme vynechat)
-sušené švestky,rozinky
-oloupané mandle
-perník na strouhání
-švestková povidla
-citrónová šťáva nebo lžička octa
-houskový
Kapr na černo
- kapr rozdělený na porce
- kořenová zelenina(můžeme vynechat)
- sušené švestky,rozinky
- oloupané mandle
- perník na strouhání
- švestková povidla
- citrónová šťáva nebo lžička octa
- houskový knedlík
V osolené vodě podusíme porce ryby.V další nádobě povaříme v osolené vodě kořenovou zeleninu,když je měkká,rozmixujeme nebo protlačíme sítem.Pak přidáme lžíci švestkových povidel,necháme je opět za mírného varu rozpustit a nakonec zahustíme strouhaným perníkem(podle potřeby).Dochutíme citronem a cukrem a nakonec přidáme omyté rozinky,sušené švestky a pokrájené oloupané mandle.Porce kapra na talíři přelijeme omáčkou.Podáváme s houskovými knedlíky.
Kapr na černo 6 očištěných porcí kapra,3 kávové lžičky soli,1 polévková lžíce octa,1 menší cibule, několik kuliček černého pepře,nového koření,trochu tymiánu,1 bobkový list,50g másla,100g očištěné kořenové zeleniny(mrkev,celer,petržel),40g nastrouhaného perníku na vaření,2 vrchovaté polévkové lžíce strouhaného chleba,1 kávová lžička karamelu,3 polévkové lžíce švestkových povidel,250ml červeného vína,10 mandlí,30g rozinek,hrst sušených švestek,1 kávová lžička krystalového cukru,citrónová šťáva
Do hrnce dáme tolik vody,aby,až se přidají porce ryb,byly ponořené.Do
vody nejdříve přidáme sůl,ocet,rozpůlenou cibuli,všechno koření
a zvolna 10 minut vaříme.Do vroucí vody vložíme ryby,rychle přivedeme
k varu a vaříme na mírné ohni 15 minut. Uvařené porce opatrně
vyjmeme.Mezitím na rozpuštěném másle osmažíme na nudličky nakrájenou
zeleninu a podlijeme ji rybím vývarem.Do něj zakvedláme nastrouhaný chléb
a perník rozmočený v trošce vody,karamel,změklá povidla,víno
a za občasného zamíchání vaříme do zhoustnutí.Uvařenou omáčku
procedíme,přidáme oloupané ,na nudličky nakrájené mandle,rozinky předem
namočené pokrájené švestky. Ještě krátce povaříme a dochutíme.