Vyhledávání
Kapr dušený ve vinné omáčce s kedlubnou a grilovaným česnekem
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Vařené ryby | 533× zobrazeno
4 podkovy z kapra
100 g špeku
300 g červené cibule
50 g krupicového cukru
750 ml bílého vína
2 kedlubny
80 g másla
4 hřebíčky
1 badyán
snítka tymiánu
4 paličky česneku
4 plát
4 podkovy z kapra 100 g špeku 300 g červené cibule 50 g krupicového cukru 750 ml bílého vína 2 kedlubny 80 g másla 4 hřebíčky 1 badyán snítka tymiánu 4 paličky česneku 4 plátky černého chleba pepř sůl
- Kostičky slaniny rozpečeme, přihodíme nakrájenou cibuli a osmahneme dozlatova, přidáme bylinky, tymián, badyán a hřebíček, zasypeme cukrem, zarestujeme, zalijeme vínem, osolíme, opepříme.
- Do této várky vložíme podkovy kapra, na něj navrstvíme kedlubnu a pod pokličkou dusíme asi 25–30 minut.
- Jakmile je maso dušené, stáhneme z ohně, zjemníme máslem (již nevaříme).
- Půlky česnekových hlaviček opečeme na grilu a spolu s chlebem podáváme ke kaprovi.