Vyhledávání
dušená štika
20.4.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Vařené ryby | 817× zobrazeno
1000 g štiky
200 g másla
100 g kořenové zeleniny
60 g cibule
500 ml bílého vína
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sardelové pasty
mletý pepř
celý pepř
nové koření
bobkový list
citrón
sůl
vývar nebo voda na podlití
- Štiku očistíme, vykucháme, rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet
- Pak porce vložíme na pekáč, přidáme část másla, víno, koření, nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přikryté necháme dusit
- Občas polijeme vývarem nebo horkou vodou
- Uvařenou rybu vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme, povaříme, přidáme několik lžic máslové jíšky vyhotovené ze zbytku másla a 2 lžic hladké mouky a lžíce sardelové pasty
- Povařenou šťávu procedíme, omáčkou pak polijeme štiku narovnanou na míse.
Doporučení: