Chytej.cz
NOVINKA 2018/2019 RedBass KICKER

dušená štika

20.4.2017 vložil(a) patast | ReceptyVařené ryby | 544× zobrazeno
1000 g štiky 200 g másla 100 g kořenové zeleniny 60 g cibule 500 ml bílého vína 2 lžíce hladké mouky 1 lžíce sardelové pasty mletý pepř celý pepř nové koření bobkový list citrón sůl vývar nebo voda na podlití

  1. Štiku očistíme, vykucháme, rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu odležet
  2. Pak porce vložíme na pekáč, přidáme část másla, víno, koření, nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu a přikryté necháme dusit
  3. Občas polijeme vývarem nebo horkou vodou
  4. Uvařenou rybu vyjmeme, šťávu podle potřeby zředíme, povaříme, přidáme několik lžic máslové jíšky vyhotovené ze zbytku másla a 2 lžic hladké mouky a lžíce sardelové pasty
  5. Povařenou šťávu procedíme, omáčkou pak polijeme štiku narovnanou na míse.

Doporučení: