Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby úhoř po italsku

úhoř po italsku

25.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyVařené ryby | 947× zobrazeno
úhoř 2 cibule 80 g oleje 200 g čerstvé houby nebo naložené houby 1 dcl bílého vína malý rajčatový protlak sůl pepř petrželka cibulka

Staženého úhoře naporcujeme na 3cm kousky, osolíme, opepříme a opečeme v rozpáleném oleji.

Opečeného úhoře vyjmeme a uložíme v teple.

Na oleji po opékání úhoře osmažíme najemno nakrájenou cibuli a houby. Měkké houby podlijeme vínem, přidáme rajčatový protlak. Vložíme úhoře a zvolna dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Podle nutnosti podléváme vínem. Podáváme s vařeným bramborem ozdobeným sekanou petrželkou či natí cibulky.