Chytej.cz

perkelt ze sumce

24.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyVařené ryby | 576× zobrazeno
500 g sumčího masa (břicho) 1 velká cibule sádlo 1 paprika 3 rajčata 3 KL sladké papriky 1 KL pálivé papriky pepř 1 PL hladké mouky sůl voda nebo rybí vývar.

Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm). Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle. Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.