Vyhledávání
perkelt ze sumce
24.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Vařené ryby | 689× zobrazeno
500 g sumčího masa (břicho) 1 velká cibule
sádlo
1 paprika
3 rajčata
3 KL sladké papriky
1 KL pálivé papriky
pepř
1 PL hladké mouky
sůl
voda nebo rybí vývar.
Maso ze sumce nakrájíme na větší kostky (4×4 cm). Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. Papriku odjadříme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme do růžova v hrnci na sádle. Přidáme sumčí maso, osolíme, opepříme, mícháme a smažíme. Stáhneme z ohně, přidáme koření, zalijeme trochu vodou, vrátíme na oheň. Přidáme nakrájená rajčata a papriku. Promícháme a dolijeme vodou nebo vývarem do výše masa. Dusíme asi pět minut. V troše vody rozmícháme lžíci mouky a vlijeme ji k masu. Promícháme a necháme chvíli provařit.