Vyhledávání
Věstonický cejn
22.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Vařené ryby | 560× zobrazeno
3 větší cejny
olej
1 dl bílého vína
100 g anlické slaniny
200 g pórku
máslo
2 stroužky česneku
citron
kmín
glutasol
Cejny pečlivě vyčistíme, stáhneme kůži a částečně odkostíme. Pokapeme citronem, osolíme a necháme asi dvě hodiny odležet. Z odleželých plátků cejnů tvoříme závitky, které jsme předem okmínovali, spíchneme párátkem a na horkém oleji prudce opečeme, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme, přidáme na hrubo nakrájený pórek a máslo, na jemné plátky nakrájený česnek, podusíme a směsí polijeme závitky. V troubě necháme dopéci. Závitky podáváme přelité směsí pórku a slaniny, sypeme zelenou petrželkou. Vhodnou přílohou jsou brambory.