Vyhledávání
štika vařená se špenátem
15.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Vařené ryby | 694× zobrazeno
Bílé víno 200 ml
Cibule
Máslo 120 g
Muškátový oříšek
Nové koření
Pepř celý
Strouhanka 100 g
Sůl
Špenát čerstvý 500 g
Štika 6 porcí
Tymián
Zázvor
Do kastrolu nalijeme vodu, přidáme sůl, cibuli, koření, bílé víno a asi 15 minut vaříme. Připravené porce štiky osolíme, vložíme do vývaru a vaříme 6 minut. Pak k rybě přidáme špenát a společně vaříme ještě dalších 6 minut. Uvařené porce ryby z vývaru vyjmeme a upravíme na mísu, koření a cibuli odstraníme. Špenát scedíme, okořeníme zázvorem a květem, navrstvíme jej na porce štiky a pokrm přelijeme rozehřátým máslem, v němž jsme osmažili strouhanku.
Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané petrželkou.