Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Vařené ryby štika s máslovou omáčkou

štika s máslovou omáčkou

5.3.2017 vložil(a) patast | ReceptyVařené ryby | 558× zobrazeno
štika pomletý pepř a sůl 3 snítky petrželky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu 1 lžíce octa z červeného vína 2 hnědé šalotky 50 ml octa z bílého vína 50 ml muškátového vína 200 g másla 4 snítky petrželky

Očištěnou štiku vložit do rozehřáté vody se solí, pepřem, svazečkem bylinek a bílým octem. Nechat pomalinku vařit 10 minut na každých 450 g.

Na jemno posekat šalotku a vařit s červeným octem a vínem, až se tekutina vypaří. Snížit teplotu a přidávat máslo po malých lupínkách. Nenechat vařit! Opepřit a osolit omáčku dle chuti.

Naaranžovat celou rybu na mísu vyloženou ubrouskem, odstranit horní kůži a ozdobit petrželkou. Podávat s omáčkou v omáčníku a miskou brambor vařených v páře.