Vyhledávání
štika s máslovou omáčkou
5.3.2017 vložil(a) patast | Recepty ⇒ Vařené ryby | 640× zobrazeno
štika
pomletý pepř a sůl
3 snítky petrželky, 1 bobkový list, 1 snítka tymiánu
1 lžíce octa z červeného vína
2 hnědé šalotky
50 ml octa z bílého vína
50 ml muškátového vína
200 g másla
4 snítky petrželky
Očištěnou štiku vložit do rozehřáté vody se solí, pepřem, svazečkem bylinek a bílým octem. Nechat pomalinku vařit 10 minut na každých 450 g.
Na jemno posekat šalotku a vařit s červeným octem a vínem, až se tekutina vypaří. Snížit teplotu a přidávat máslo po malých lupínkách. Nenechat vařit! Opepřit a osolit omáčku dle chuti.
Naaranžovat celou rybu na mísu vyloženou ubrouskem, odstranit horní kůži a ozdobit petrželkou. Podávat s omáčkou v omáčníku a miskou brambor vařených v páře.