Vyhledávání
Tenké nudle s lososem
8.8.2011 vložil(a) Urbik | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.321× zobrazeno
.
Ingredience: 1 ks Aljašský losos ve vlastní šťávě King Oscar 30 g mořských řas 2 ks cibule (šalotka) 1 ks stroužku česneku 4 lžíce oleje 1 ks citrónu (budeme potřebovat šťávu) 100 ml bílého vína 180 g těstovin (tenkých nudlí) 4 lžíce smetany sůl a pepř
Vyjměte lososa z konzervy, nechte okapat a nakrájejte na kousky. Listy mořských řas ponořte na zhruba 3 minuty do vařící vody a odstavte stranou. Šalotku si pokrájejte najemno a spolu s česnekem dozlatova opečte.
Pokrájeného lososa a povařené mořské řasy zalijte vínem a vařte tak dlouho, než se víno ze tří čtvrtin vypaří. Do vytvořené omáčky přidejte smetanu, sůl, pepř, česnek a dozlatova opečenou cibulku.
Mezitím si uvařte tenké nudle. Na pánvi, kde máte omáčku, si udělejte uprostřed místo a vložte uvařené nudle. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin. Na závěr pokapejte citrónovou šťávou a vše promíchejte.
Podávejte nejlépe s bílým vínem.