Vyhledávání
Olomocky okoun
17.4.2011 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.227× zobrazeno
pochoutka
Olomoucký okoun
potřebujeme:
5 ks Okounů (štika,candát) 2 kolečka ol. tvarúžek 1 lžíci másla 5 plátků anglické slaniny 1 malou cibulku 1 str.česneku 1 smetanu 12% špetku soli ,pepře ,mleteho kmínu
Okouny stáhneme,nasolíme,opepříme okmínujeme.Vložíme do nich anglickou a dva úzké plátečky tvarůžek.Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme česnek s cibulkou.Vložíme okouny a 5 min. dusíme pod pokličkou.Potom otočíme a zase 5 min. dusíme.Vyjmeme okouny do vypeku nalijeme smetanu a případně dosolíme a zakapneme citronem.Okouny podáváme polité omáčkou s houskou nebo chlebem.