Vyhledávání
kapří podkova
2.4.2011 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.321× zobrazeno
bleskovka a pecká
Suroviny:
Kapří podkova, sůl, 1mlž oliv.oleje, citronová šťáva, granulovaný česnek, pepř Postup
Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu.Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám chvíli odležet v lednici. Pak osuším papírovým ubrouskem, dám pepř z mlýnku, hodně sypkého česneku položím na Horkou pánev, na jejíž dno jsem rozetřel 1mlž oliv.oleje. Peču jen tolik, Aby byla podkova dobře propečená (šťavnatá). Asi 3 min.po každý straně.Odstavím přikryji poklicí nechám 5 min.dojít.Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem. V této úpravě podle mého kapřík předší i lososa.