Vyhledávání
kapr v syrovém těstu
31.3.2011 vložil(a) candatek | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.099× zobrazeno
ten sýrč je bomba
Suroviny:
0,6 kg kapřích filetů, sýr na strouhání 100 g, kvalitní tuk na pečení 100 g, hladká mouka 100 g, 2 vajíčka, sůl, pepř (nejlépe více druhů), mletý kmín, citronová kůra, sušené provensálské byliny, sušená petrželová nať, olej, sezamová semínka, konzervovaná sušená rajčata, zelené bylinky, vinný ocet, cukr Postup
Sušené provensálské bylinky, sušenou petrželku a citronovou kůru rozemneme v hmoždíři a smícháme s olejem, solí a pepřem. Směsí potřeme kapří filety a dáme odležet do lednice.
Sýrové těstíčko připravíme ze strouhaného sýra, změklého tuku, mouky a jednoho vejce, vše důkladně promícháme a dáme na dvacet minut do ledničky ztuhnout. Poté z těsta vyválíme plát, ze kterého rádýlkem nařežeme třícentimetrové pruhy dlouhé cca 25 cm. Těmito proužky ovineme jednotlivé filety. Připravené rybí porce naskládáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a každý filet natřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky sezamu a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 10 minut.
Mezitím připravíme pyré z konzervovaných drcených rajčat se zelenými bylinkami, která pomalu vaříme, dokud nezhoustnou. Přidáme ocet, trochu cukru a sůl.