Vyhledávání
Nakládaný sleď se smetanovou omáčkou
7.1.2011 vložil(a) tomasito19 | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.947× zobrazeno
sleď
Ingredience: 150 g červené cibule 120 g nakládané okurky 250 g nakládaných sleďových řezů 1 jablko 1 svazku kopru 150 g zakysané smetany 150 g bílého jogurtu křen hořčice sůl a pepř cukr
Popis přípravy: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nakládané okurky necháme okapat a nakrájíme na jemné plátky. Okapané sleďové řezy nakrájíme asi na 2 cm široké kousky. Jablko rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silné plátky. Kopr opláchneme, nať najemno nasekáme. Rozmícháme zakysanou smetanu, jogurt, trochu strouhaného křenu a hořčici. Osolíme, opepříme a dochutíme špetkou cukru. Do omáčky přimícháme cibuli, okurky, sledě, jablko a kopr. Necháme nejméně hodinu odležet.