Vyhledávání
Lín s koprovou omáčkou
15.3.2010 vložil(a) osprey | Recepty ⇒ Vařené ryby | 903× zobrazeno
Vařený lín s koprovou omáčkou dle receptu jednoho z našich návštěvníků.
Vaření ryb:
600g línů, 150g kořenové zeleniny, sůl, 1l vody, 1 lžíce másla
Omáčka: 0,5l zakysané smetany, 2 žloutky, 1 lžička škrobu, 2 lžíce sekaného kopru, 1 lžíce másla
Líny uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou. Uvařené porce línů vyjmeme, pokapeme máslem a držíme v teple.
Omáčku připravíme takto: Do smetany rozkvedláme žloutky, škrob, osolíme a vaříme za stálého míchání ve vodní lázni. Sekaný kopr přidáme těsně před dovařením. Když omáčka začne houstnout, odstavíme ji, dochutíme podle potřeby solí a podáváme k jednotlivým porcím vařeného lína.