Chytej.cz

kapr v rosolu

20.10.2009 vložil(a) ppeettrr | ReceptyVařené ryby | 1.028× zobrazeno
kapr

  1. Kapr cca 2 kg
  2. Pět paprik (pro otrlejší mohou být pálivé)
  3. Jedna větší cibule
  4. Jeden stroužek česneku
  5. 1/2 lžíčky drceného kmínu
  6. Trochu mletého pepře
  7. Dvě lžíčky soli
  8. Lžíce másla

Postup:

Kapra zbavíme šupin, kůži ponecháme. Vyvrhneme a důkladně omyjeme. Břišní dutinu vytřeme solí, kmínem a pepřem a vložíme do ní předem nakrájenou papriku, cibuli, česnek a lžíci másla. Zajistíme špejlí a kapra zvenku osolíme, pokmínujeme, popepříme a zabalíme do alobalu. Dusíme na ohni, na grilu nebo v troubě. Po udušení kapra necháme zabaleného v alobalu vychladnout. Po vychladnutí a rozevření alobalu je kapr cca z půlky ponořen v aspiku. Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo chlebem.