Vyhledávání
kapr v rosolu
20.10.2009 vložil(a) ppeettrr | Recepty ⇒ Vařené ryby | 1.028× zobrazeno
kapr
- Kapr cca 2 kg
- Pět paprik (pro otrlejší mohou být pálivé)
- Jedna větší cibule
- Jeden stroužek česneku
- 1/2 lžíčky drceného kmínu
- Trochu mletého pepře
- Dvě lžíčky soli
- Lžíce másla
Postup:
Kapra zbavíme šupin, kůži ponecháme. Vyvrhneme a důkladně omyjeme. Břišní dutinu vytřeme solí, kmínem a pepřem a vložíme do ní předem nakrájenou papriku, cibuli, česnek a lžíci másla. Zajistíme špejlí a kapra zvenku osolíme, pokmínujeme, popepříme a zabalíme do alobalu. Dusíme na ohni, na grilu nebo v troubě. Po udušení kapra necháme zabaleného v alobalu vychladnout. Po vychladnutí a rozevření alobalu je kapr cca z půlky ponořen v aspiku. Podáváme s jakýmkoliv pečivem nebo chlebem.