Chytej.cz

uzenko

24.8.2009 vložil(a) candatek | ReceptyUzené ryby | 1.439× zobrazeno
uzi

Základní věc, kterou budete potřebovat je přenosná udírna. I když jsou už dnes některé typy v prodeji, překážkou je většinou jejich cena (cca 2.500, -). Já jsem ji nahradil obyčejnou hliníkovou krabicí na svačinu, do které je potřeba vložit rošt (malý kousek pletiva). Rošt musí být asi dva centimetry nad dnem. Dále budete potřebovat malý plynový vařič a piliny (třešňové, švestkové, … ne z jehličnanů!!!) Nasypejte jednu hrst pilin na dno krabice, pak dejte na dno rošt. Na něj dva kousky čerstvě ulovených ryb. Vejdou se tak dva pstroužci cca 35cm. Ryby pouze nasolíte a přidáte grilovací koření (nejlepší je česnekové). Krabici uzavřete tak aby do ní nepronikal vzduch (piliny nesmí hořet) a dáte ji na deset až patnáct minut na plynový vařič. Tímto způsobem je možno připravit v přírodě i jiné druhy masa (kuřecí stehna, buřty, …). Na závěr bych chtěl dodat, že je lepší udělat si občas rybu u vody než si doma plnit mrazák nesmyslným množstvím ryb!