Vyhledávání
uzený úhoř
4.8.2009 vložil(a) ppeettrr | Recepty ⇒ Uzené ryby | 2.317× zobrazeno
uzený úhoř
Úhoře očistíme zbyvíme slyzu,oříznemem kůži za hlavou stáhneme až ke kořeni ocasu ,necháme tak asi 3–5 cmkůži na rybě,rybu vykucháme,vymejeme zbavíme ledviny,necháme oschnout nebo vysušíme, natřeme kořením se solí chutově je nejlepší grilovací koření rozmíchané s trošičkou oleje ryba se natře touto směsí a kůže se netáhne zpět až k hlavě a vyváže se. ve spodní části ocasu se nadělají drobné dirky stačí 4 na každé straně aby odtekl přebytečný rybí tuk a úhoř se nechá hodinu až 2 v chladu ledničce,může se jich takto připravit i několik,potom se zavěsí do vyhřáté udírny a udí se podle potřeby teplým kouřem do správného vyuzení.neznám lépe vyuzeného úhoře nebot koření je ve styku s masem pod kůží,tudíš se vsákne do masa a nemusí přijít do styku s masem pouze břišní dutině a úhoř je tudíš okořeněný celý a přebytečný tuk odkape otvory v ocasní části pryč...... přeji všem dobrou chut Jirka.