Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Uzené ryby Zauzené rolky ze pstruha plněné sýrem

Zauzené rolky ze pstruha plněné sýrem

1.12.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyUzené ryby | 926× zobrazeno
4 menší pstruzi 200 g smetanového sýra 2 stroužky česneku snítka tymiánu snítka majoránky 1 citrón 4 mladé cibulky (jarní) olivový olej pepř sůl 4 hrsti bukových hoblin

4 menší pstruzi 200 g smetanového sýra 2 stroužky česneku snítka tymiánu snítka majoránky 1 citrón 4 mladé cibulky (jarní) olivový olej pepř sůl

4 hrsti bukových hoblin

  1. Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet.
  2. Lahůdkovou cibulku nakrájíme na dlouhé pruhy, zprudka opečeme na olivovém oleji a lehce opepříme, necháme vychladnout.
  3. Česnek nadrtíme, tymián nadrhneme a smícháme se sýrem.
  4. Odležená filátka pstruha zamotáme a svážeme cibulovými provázky, rolky postavíme a plníme sýrovou náplní.
  5. Do kastrolu vložíme hobliny a rošt (pařáček), na který naskládáme rolky pstruha.
  6. Přiklopíme a pod kastrolem zažehneme oheň. Necháme asi 10 až 15 minut na ohni.
  7. Pokud můžeme, postavíme kastrol ven a necháme asi půl hodiny odpočinout. Podáváme s bílým pečivem.