Vyhledávání
Zauzené rolky ze pstruha plněné sýrem
1.12.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Uzené ryby | 966× zobrazeno
4 menší pstruzi
200 g smetanového sýra
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
snítka majoránky
1 citrón
4 mladé cibulky (jarní)
olivový olej
pepř
sůl
4 hrsti bukových hoblin
4 menší pstruzi 200 g smetanového sýra 2 stroužky česneku snítka tymiánu snítka majoránky 1 citrón 4 mladé cibulky (jarní) olivový olej pepř sůl
4 hrsti bukových hoblin
- Pstruhy vyfiletujeme, zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme odležet.
- Lahůdkovou cibulku nakrájíme na dlouhé pruhy, zprudka opečeme na olivovém oleji a lehce opepříme, necháme vychladnout.
- Česnek nadrtíme, tymián nadrhneme a smícháme se sýrem.
- Odležená filátka pstruha zamotáme a svážeme cibulovými provázky, rolky postavíme a plníme sýrovou náplní.
- Do kastrolu vložíme hobliny a rošt (pařáček), na který naskládáme rolky pstruha.
- Přiklopíme a pod kastrolem zažehneme oheň. Necháme asi 10 až 15 minut na ohni.
- Pokud můžeme, postavíme kastrol ven a necháme asi půl hodiny odpočinout. Podáváme s bílým pečivem.