Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Uzené ryby Smetanová zelenina s uzeným sumcem

Smetanová zelenina s uzeným sumcem

30.11.2006 vložil(a) Pytel | ReceptyUzené ryby | 884× zobrazeno
200 g mrkve 200 g celeru 200 g cibule 400 g smetany na šlehání 600 g uzeného úhoře 80 g sýru blaťácké zlato 50 ml bílého vína muškátový oříšek pepř sůl 1

200 g mrkve 200 g celeru 200 g cibule 400 g smetany na šlehání 600 g uzeného úhoře 80 g sýru blaťácké zlato 50 ml bílého vína muškátový oříšek pepř sůl

  1. Mrkev a celer nakrájíme na jemná kolečka a plátky, cibuli na klínky, smícháme se šlehačkou, vínem, solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a vložíme do zapékacích misek. Pečeme v troubě nebo na grilu asi 20 minut.
  2. Maso sumce vykostíme, nasekáme na hrubé kusy a smícháme s nastrouhaným sýrem, poklademe do misek na zeleninu a 10–15 minut zapékáme dozlatova.