Vyhledávání
Smetanová zelenina s uzeným sumcem
30.11.2006 vložil(a) Pytel | Recepty ⇒ Uzené ryby | 934× zobrazeno
200 g mrkve
200 g celeru
200 g cibule
400 g smetany na šlehání
600 g uzeného úhoře
80 g sýru blaťácké zlato
50 ml bílého vína
muškátový oříšek
pepř
sůl
1
200 g mrkve 200 g celeru 200 g cibule 400 g smetany na šlehání 600 g uzeného úhoře 80 g sýru blaťácké zlato 50 ml bílého vína muškátový oříšek pepř sůl
- Mrkev a celer nakrájíme na jemná kolečka a plátky, cibuli na klínky, smícháme se šlehačkou, vínem, solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a vložíme do zapékacích misek. Pečeme v troubě nebo na grilu asi 20 minut.
- Maso sumce vykostíme, nasekáme na hrubé kusy a smícháme s nastrouhaným sýrem, poklademe do misek na zeleninu a 10–15 minut zapékáme dozlatova.