Vyhledávání
Uzený pstruh s koprovým dresingem
8.8.2011 vložil(a) Urbik | Recepty ⇒ Uzené ryby | 2.013× zobrazeno uzený pstruh na rychlo
Uzeného pstruha v žádné bystřině neulovíte, ale v rybářské speciálce nebo ve větším obchodě jej seženete bez problémů. Vypravit se pro něj se určitě vyplatí, neboť na lehký, zdravý a přitom chutný pokrm bude váš žaludek ještě dlouho vděčně vzpomínat. Jen pozor na kosti!
Suroviny:
- 1 uzený pstruh o hmotnosti cca 400 g
- 200 ml zakysané smetany
- šťáva z poloviny citrónu
- několik snítek čerstvého kopru
- mletý pepř
- sůl
Postup: V zakysané smetaně rozmícháme citrónovou šťávu a nadrobno nakrájený čerstvý kopr. Dochutíme solí a mletým pepřem. Na talíř poskládáme úhledné řezy z uzeného pstruha a přelijeme je koprovým dresinkem. Podáváme vychlazené.
Příloha: chléb, bílé pečivo, zeleninové saláty