Vyhledávání
Kapr na rajčatech
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Smažené ryby | 732× zobrazeno
Kapr na rajčatech
K přípravě receptu si nachystejte 4 porce kapra 3 lžíce oleje 40 g másla 300 g rajčat hladká mouka bobkový list 1 – 2 stroužky česneku 1 cibule citrónová šťáva mletý pepř špetka cukru sůl -Postup přípravy receptu Očištěné porce kapra vložíme do misky, pokapeme několika kapkami citónové šťávy, proložíme kořením, polijeme olejem a uložíme na dvě hodiny do chladničky a asi po hodině kapra obrátíme. Porce kapra vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a osmažíme po obou stranách na oleji, přecezeném z marinády. Porce kapra přeložíme na nahřáté talíře a uložíme na teplé místo. Olej od opékání slijeme na pánvičku, přidáme máslo, osmažíme na něm na tenká kolečka nakrájenou cibuli a drobně nakrájený česnek, přidáme spařená, oloupaná a drobně nakrájená rajčata, čtyři lžíce vody, špetku cukru, sůl a pepř a mícháme na prudkém ohni, až se tekutina odpaří. Dušená rajčata okyselíme lžičkou citónové šťávy, nalijeme na porce kapra, posypeme jemně rozsekanou petrželkou a podáváme. Vhodná příloha jsou opečené brambory.