Vyhledávání
Zapékaný kapr se Žampióny
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Smažené ryby | 685× zobrazeno
Zapékaný kapr se Žampióny
Zapékaný kapr se Žampióny
Potraviny:
4 porce kapra, rostlinný olej, sůl ml. černý pepř, 1 cibule, 200 g. žampiónů, 100 g. tvrdého sýra, 2 lžíce kečupu, nadrobno nasekaná petrželová nať. (klobása, anglická slanina, kořenová zelenina)
Postup:
Očištěné a omyté porce kapra opečeme na rozehřátém rostlinném oleji, okořeníme mletým pepřem, vyjmeme a odložíme na teplé místo. V rostlinném oleji od opékání zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme žampióny nakrájené na tenké plátky a udusíme, pokud nejsou měkké. Opečeného kapra vložíme do vymazané zapékací mísy, posypeme dušenými žampióny a nastrouhaným sýrem, pokapeme kečupem a zapečeme ve vyhřáté troubě.
(Je také velmi dobré kapra v zapékací míse proložit nakrájenou klobáskou a anglickou slaninou. Dno lze vyložit na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninou)