Vyhledávání
ZAPEČENY KAPR
18.5.2009 vložil(a) vavra26 | Recepty ⇒ Smažené ryby | 654× zobrazeno
ZAPEČENY KAPR
ZAPEČENY KAPR
SUROVINY :
4 větší porce kapra nebo jiné ryby, sůl, citrónová šťáva, pórek, 1/2 celeru, 5 žampionů, 100 g másla, 5 vajec, 3 dl mléka, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, 100 g strouhaného sýra, tuk na vymazání
POSTUP :
Porce kapra osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhaný celer a na plátky nakrájené žampiony. Podusíme, až se odpaří tekutina, vložíme rybu a po obou stranách ji osmahneme. Rybu vložíme do vymazané zapékací misky, na ni dáme zeleninu s houbami a necháme v troubě prohřát. Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku a omáčkou rybu přelijeme. Posypeme sýrem a zapékáme, až sýr zezlátne. Podáváme se salátem z pekingského zelí.