Vyhledávání
Smažený kapr v pivním těstíčku a bylinkami
31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Smažené ryby | 882× zobrazeno
Ingredience:
1 kapr,
provensálské bylinky,
šťáva z jednoho citronu,
2 vejce,
2 dcl černého 10° piva,
hladká mouka,
olej na smažení
Ingredience:
1 kapr, provensálské bylinky, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 2 dcl černého 10° piva, hladká mouka, olej na smažení.
Příprava:
Kapra nakrájíme na jednotlivé porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a vetřeme bylinky. Maso odložíme do chladničky na hodinu marinovat.
Mezitím si připravíme z vajec, piva a mouky těstíčko. Žloutky smícháme s pivem a vešleháme takové množství mouky, abychom dostali konzistenci hustého jogurtu. Z bílků ušleháme sníh, který lehce do těstíčka vmícháme.
Jednotlivé porce ryby namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji.
Podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky a tatarskou omáčkou, můžeme ale podávat i s bramborovým salátem