Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Smažené ryby Smažený kapr v pivním těstíčku a bylinkami

Smažený kapr v pivním těstíčku a bylinkami

31.1.2009 vložil(a) LUKYNA | ReceptySmažené ryby | 882× zobrazeno
Ingredience: 1 kapr, provensálské bylinky, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 2 dcl černého 10° piva, hladká mouka, olej na smažení

Ingredience:

1 kapr, provensálské bylinky, šťáva z jednoho citronu, 2 vejce, 2 dcl černého 10° piva, hladká mouka, olej na smažení.

Příprava:

Kapra nakrájíme na jednotlivé porce, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a vetřeme bylinky. Maso odložíme do chladničky na hodinu marinovat.

Mezitím si připravíme z vajec, piva a mouky těstíčko. Žloutky smícháme s pivem a vešleháme takové množství mouky, abychom dostali konzistenci hustého jogurtu. Z bílků ušleháme sníh, který lehce do těstíčka vmícháme.

Jednotlivé porce ryby namáčíme do těstíčka a smažíme v horkém oleji.

Podáváme s vařeným bramborem nebo hranolky a tatarskou omáčkou, můžeme ale podávat i s bramborovým salátem