Vyhledávání
Smažený úhoř s omáčkou
2.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Smažené ryby | 1.083× zobrazeno
600 g úhoře, citrónová šťáva, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, pepř, sůl, olej na smažení. Omáčka: 1 00 g majonézy, 100 g jogurtu, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, trochu sardelové pasty, petrželka
600 g úhoře, citrónová šťáva, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka, pepř, sůl, olej na smažení. Omáčka: 1 00 g majonézy, 100 g jogurtu, 1 sterilovaná okurka, 1 natvrdo vařené vejce, trochu sardelové pasty, petrželka. Postup:
Úhoře zbavíme kůže a nakrájíme na plátky. Osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet. Po odležení je obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Opečeme dozlatova na oleji. Podáváme s citrónem, s omáčkou a s vařenými brambory. Můžeme ještě podat zeleninový salát. Příprava omáčky: majonézu smícháme s jogurtem, sardelovou pastou, přidáme nadrobno nakrájenou okurku a petrželku. Promícháme a hned podáváme.