Vyhledávání
Kapr smažený v sýrovém těstíčku(Minutka)
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Smažené ryby | 676× zobrazeno
1porce:160g
1porce(1-2kousky)kapra,usmaženého ve vaječném těstíčku s přísadou strouhaného sýra a slaniny.Kapr má typickou vůni a chuť;těstíčko nazlátlé barvy má vůni a chuť po sýru a slanině,je prosmažené,nemazlavé
1porce:160g 1porce(1–2kousky)kapra,usmaženého ve vaječném těstíčku s přísadou strouhaného sýra a slaniny.Kapr má typickou vůni a chuť;těstíčko nazlátlé barvy má vůni a chuť po sýru a slanině,je prosmažené,nemazlavé.
Výrobní postup: Jednotlivé porce kapra zbaveného kůže a částečně odkoštěného osolíme a opepříme.Z vajec,mléka,prosáté mouky,nastrouhaného sýra,trochy soli a pepře připravíme těstíčko,do kterého zamícháme slaninu nakrájenou na velmi drobné kostičky.V těstíčku smáčíme porce připraveného kapra a zvolna je usmažíme v horkém oleji do nazlátlé barvy
Vhodné přílohy:
- různě upravené brambory
- jemnější druhy zeleninových salátů
Vhodné doplňky:
- citrón
- různé druhy ochuceného másla