Vyhledávání
Kapr smažený(minutka)
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Smažené ryby | 932× zobrazeno
1porce:160g1porce do zlatova smaženého kapra
1porce:160g1porce do zlatova smaženého kapra.Smažená ryba má typickou vůni a chuť a je křehká
Výrobní postup: Očištěného,vykuchaného kapra dobře opláchneme ve vlažné vodě,podélným řezem rozpůlíme a nasekáme na150g porce.Porce ryby osolíme,obalíme v prosáté hladké mouce,ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhané housce.Obalenou rybu smažíme v mírně rozehřátém oleji po obou stranách do zlatova .(Doba smažení je asi 10až 12 minut.)Smaženou rybu vyjmeme z oleje a okapanou podáváme.
Vhodné přílohy:
- bramborový salát
- vařené brambory-citrón
- bramborová kaše
- jemnější druhy zeleninových salátů