Vyhledávání
Kapr na pivě
1.1.2009 vložil(a) LUKYNA | Recepty ⇒ Smažené ryby | 716× zobrazeno
Kapr na pivě
6 očištěných porcí kapra,sůl,mletý pepř,250 ml světlého piva,2 polévkové lžíce oleje,
1 středně velká cibule,citrónová šťáva,50g másla,mletý kmín,sladká paprika
Kousky ryby osolíme,opepříme,pokapeme pivem(ne vším)
Kapr na pivě 6 očištěných porcí kapra,sůl,mletý pepř,250 ml světlého piva,2 polévkové lžíce oleje, 1 středně velká cibule,citrónová šťáva,50g másla,mletý kmín,sladká paprika
Kousky ryby osolíme,opepříme,pokapeme pivem(ne vším),a vložíme asi na hodinu Do ledničky.Na oleji osmahneme na tenká kolečka pokrájenou cibuli a vložíme na Ni porce kapra,Zalijeme zbylým pivem,mírně pokapeme citrónovou šťávou, Okořeníme kmínem a paprikou,přidáme máslo a na mírném ohni pomalu dusíme do měkka.Jako příloha se hodí bramborový salát,bramborová kaše nebo chléb.